WFV #196 – 2007 Chianti Classico smagning

I dagens afsnit smager vi på 3 forskellige Chianti Classico vine – alle årgang 2007.

Hvad synes du om Chianti Classico?

Anbefaling Vine vi smager i dette afsnit Pris Point
 Neutral Il Grigio Chianti Classico Riserva 2007 110  85
 Køb ikke Isole e Olena Chianti Classico 2007 180  85
 Neutral Marchese Antinori Chianti Classico Riserva 2007 160  88

 

9 tanker om "WFV #196 – 2007 Chianti Classico smagning"

  1. Hej WF!
    Spændende med Chianti Classico!

    Jeg kan også varmt anbefale producenterne Il Molino di Grace, Fèlsina eller Montevertine. Foriøvrigt er San Felices topvin, enkeltmarks-CC’en Poggio Rosso (Il Grigios storebror) også ofte god og kan fåes i Dansk Supermarked til gode priser.

    OT – vedr. Napoli: Fra Napoli-området kommer fantastisk vin, ikke alene den røde gigant Taurasi DOCG, som regnes blandt de allerstørste italienere, men også de sprøde hvide DOCG’er Greco di Tufo og Fiano d’Avellino. De kommer allesammen fra de højtliggende områder umiddelbart øst for Napoli og Vesuv og har som regel meget lidt tilfælles med gumpetunge syditalienere. Druen aglianico (Taurasi DOCG) har høj syre og store tanniner og minder ofte umiddelbart om noget der er dyrket (meget) nordligere.

    VH Niels

  2. Allo 🙂

    Jep du har fulstændig ret mht. vino fra Napoli – der kommer kendt vin derfra, men topvin, eller vin der kan betegnes som nogle af Italiens bedste er jeg ikke enig i 😉 Smagsag selvfølgelig, men jeg ville altså også støde på flere eksempler, hvis denne region skulle være noget af det bedste blandt eksperter..

    Jeg har endnu ikke smagt noget der var oppe blandet toppen, men hvis du kan komme med nogle eksempler på vine, der er geniale, så vil jeg meget gerne vide hvor jeg kan købe dem. Det virker til at du har smagt noget mere fra dette område end jeg 🙂

    Hilsen Berner

  3. Eksperter, hm.. Jeg har mødt ‘eksperter’ som fx. ikke vidste at der dyrkes vin på Etna eller eller at vino nobile ikke var lavet på montepulciano.. Man må vel gå frem efter sin egen næse og gane og (hvis man har lyst) formidle de gode ting man møder til andre – ligesom I gør det på WF.
    Mastroberardino (Supermarco, bevini.de) er et fyrtårn i Taurasi – hvis du ikke kender huset, skulle du tjekke det ud, det er rigtig godt og priserne er rimelige. Deres riservaer kan i gode år hamle op med selv toppen i piemonte og toscana efter min mening og er ligeså strukturerede og langtlivede. Taurasi Radici har også været fantastisk især i de senere år. Det er traditionelle vine, men ikke fundamentalistiske og har god fylde. Taurasi Naturalis Historia er decideret moderne med kort maceration og lagring på nye barriques og mister efter min mening en del typicitet på den konto. Pietracupa (superiore.de) laver også flot Taurasi, men især imponerende Fiano d’Avellino og Greco di Tufo. Feudi di San Gregorio (Theis) scorer høje point, men er til den moderne side imho. Terradora’s Taurasi har jeg kun smagt en enkelt gang uden det store indtryk, deres marker var Mastroberardinos før de splittede mark og vineri op. Molettieri og Caggiano (adriat) regnes også begge blandt topproducenterne af Taurasi, men dem har jeg ikke smagt. Montevetrano (philipson) er en moderne klassiker i Kampanien og en pointhøster, men aftapper IGT (og kun med en lille andel aglianico).
    Køkkenet i Napoli er (som du sikkert ved) præget af fisk og skaldyr og derfor er de hvide vine i fokus lokalt – og ja, du har helt ret i at den røde Taurasi DOCG selvfølgelig ikke kvanitativt er en gigant (under 300 ha), men den var i et par årtier syditaliens eneste DOCG og er vel også på håndfulden af røde italienske klassikere? Måske tager jeg fejl, jeg er ikke ekspert;-)

    Nu var det heller ikke for at sammenligne ranglister eller rundertårn/tordenskrald, men mere en venlig kommentar til udsagnet om at der ikke blev lavet vin i Napoli:-)

    VH Niels

    • He He – nu var jeg ikke med i ovenstående afsnit, men vil alligevel gerne takke dig, Niels, for en god gennemgang af div. forslag til vine fra det sydlige Italien! 😉

  4. Genialt Niels 🙂

    Du har styr på det, det er dejligt at høre !! 🙂

    Jeg har stået og kigget på netop Taurasi fra Supermarco og endte desværre ikke med at købe det, men jeg kan jo heldigvis komme derud igen hehe.
    Jeg har ydermere god kontakt til Adriat og kan sagtens skaffe de omtalte vine derfra og det vil jeg.

    De eksperter du nævner lyder ikke særligt faglige, faktisk når nu du nævner Etna, så har jeg lige erhvervet mig Adriats Etnahus, som jeg fandt fantastisk og anderledes! Men det jeg mente var blot at toppen af Italien ligger i Piemonte og Toscana og til dels Veneto – i hvert fald generelt, men vi er enige når vi siger at det er op til smagsløg.

    Og til sidst:
    Du skal bare komme med en masse kommentarer, hvis der er noget vi runder, som interessere dig, specielt når du har kompetencer på området, det er super 🙂

    (dog sagde jeg ikke at der ikke blev lavet vin omkring Napoli, men at jeg ikke havde smagt noget specielt godt derfra – håber dog at dine eksempler kan rette op på dette 😉 )

    Håber vi snakkes igen 😉

  5. Super mafioso afsnit. Jeg havde dog forventet at Morten havde givet San Felice 95 point blot pga. den flotte mand på flasken!

    • Jeg synes han er flot… 99 point fra mig.. 100 hvis han havde hat på..
      Vi burde snart have et ansigts afsnit.. Sikke et tema!
      Morten har en del erfaring inden for dette felt..

  6. Godt og ærligt afsnit! jeg har smagt to af de tre vine og har ej heller været voldsomt imponeret! dog skal det siges at det findes nogle rigtigt perler rund omkring i Chianti i de priser men det er lidt en jungle og finde rundt i:-)
    nu glæder jeg mig bare til i laver et afsnit om noget lækker BDM:-)

    mvh Mikael

    • Hej Mikeal..
      Enig har det svært med Chianti.. Den ene dag synes jeg flasken er fantastisk, den næste synes jeg det er en flad fornemmelse..

      For tiden har jeg drukket en del Rosso di Montalcino når jeg har lyst til Sangiovese.. Men nu er Sangiovese kassen snart tom, så må på udgik efter noget nyt i den prisvenlige klasse..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.