Jul På Vinslottet – 24. december

I aften er det juleaften! Det bliver forhåbenligt en dejlig aften. For at markere dagen har vi 3 værter på dagens afsnit. I dag summere vi lidt op, og smager måske på julemandens godter?

Smid endelig en kommentar – vi sætter pris på dem. Glædelig jul!

Vinen fra pakkekalenderen kan findes på linket herunder
Poliziano Asinone di Montepulciano 06 – 89 point – ca. 189 kr.

Læs hvad vores point repræsenterer og se hvordan vores pointskala er opbygget hér.

Du kan selvfølgelig som altid sende os en mail med din adresse, så sender vi dig en af vores flotte wine factory badges!

Har du ikke set alle afsnittene, så klik på billederne.

jul på vinslottet2 jul på vinslottet2

7 tanker om "Jul På Vinslottet – 24. december"

  1. Hej Dorte.
    Tak for din kommentar.
    Helt korrekt, ved heller ikke lige hvorfor vi kommer ind på netop det, det en del af juleforviringen 😉

  2. Hej Dorte, og andre som måtte undrer sig over snakken, vedr. Montepulciano vs. Brunello/Montalcino…

    Først – tak for kommentaren 🙂 og jeg kan se at Greis allerede har afgivet en respons.
    Jeg vil dog også kun kort eksplicere situationen – forskellen på Montepulciano (Vino Nobile di Montepulciano) og Montalcino (f.x. Brunello di Montalcino) er en selvfølgelighed, og hvis det ikke bliver tydeliggjort tilstrækkeligt i afsnittet, skal vi selvfølgelig beklage.
    Brunello er en vin for sig – MEN – vi synes dog stadig det er relevant, at sammenligne en vin fra samme hovedregion, Toscana, og af samme druetype, Sangiovese, som Brunello, med lige præcis: Brunello. Dermed ikke sagt, at hvis Poliziano havde gjort noget anderledes, så ville de kunne have lavet Brunello “ud af” Asinone – vi anerkender blot ligheder og forskelle mellem de to typer vine, og sammenholder dem derpå.

    Jeg håber dette har rodet bod på noget af misforståelsen – og er meget glad for at vi er blevet gjort opmærksom på denne. Vi vil selvfølgelig konstant forsøge at forbedre WFV, både vedr. indhold og vedr. den måde vi formidler indholdet 😉

    Er der andre kommentarer/spørgsmål vedr. ovenstående, er alle selvfølgelig mere end velkomne til at skrive både kommentarer og/el. mail, og vi vil forsøge at respondere hurtigst muligt 🙂

  3. @Toby. Det var nu mest mest lidt juledril på et måske lidt uheldigt ordvalg i udsendelsen, der efterlod et indtryk af at Poliziano kunne have valgt at lave en Brunello ud af Asinone.

    Det er jo så dejligt let at sidde på vores side af skærmen og sige “sagde han virkelig det?” 😉

    Jeg er meget enig med dig i at det er yderst relevant at lave en dragning over til de andre Sangiovese-vine fra Toscana. Ja Brunello render måske med megen hæder og ære, men ja der findes rigtig mange spændende vine i Toscana baseret på Sangiovese som er mindst lige så spændende.

    Bare forsæt takterne – og slå lidt mere på tromme for jer selv. Gør omverden – herunder vinavisen mv. opmærksom på at I eksisterer!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.